VIKEND, 22. – 24. JANUAR

Fotografije: Star Map: Sonce se približuje Saturnu in Jupitru

Dinamični kvadrat impulzivnega Marsa in velikopoteznega Jupitra v spontanem Vodnarju poganja naše želje, načrte in pričakovanja preko vseh meja. Optimizem in navdušenje nas navdajata s prepričanjem, da je vse mogoče. Kako zelo so nam ti občutki potrebni po dolgotrajnem obdobju omejitev, strahu in negotovosti!

Sonce bo v petek vzšlo ob 7.34 uri na 2.° Vodnarja, zašlo bo ob 16:52 uri, v soboto in nedeljo pa bo vsakokrat vzšlo še minuto bolj zgodaj in zašlo minuto ali dve pozneje.

Luna nadaljuje svojo pot  v  hedonističnem Biku in je zdaj se že v drugem delu znamenja, kjer se bo še pred sončnim vzhodom harmonično povezala z zadržano in stvarno Venero v Kozorogu. Žlahtna energija Venere, planeta ljubezni, lepote in kreativnosti, nam bo dan obarvala z igrivostjo, radostjo in veseljem.   Lepoto in harmonijo bomo prepoznali v preprostih stvareh. Luna je zdaj v Venerinem znamenju, kjer je na višini, v najboljši koži. Po dinamičnem in napornem tednu se bomo končno lahko sprostili in se prijetno družili s svojimi najbližjimi. Tudi v odnosih s sodelavci in prijatelji si bomo prizadevali ohraniti prijetno in harmonično vzdušje.

Temu bodo pripomogle nežne neptunske vibracije, ki zbujajo sočutje in ljubezensko hrepenenje, generirajo pa tudi sijajne kreativne ideje in če je v vas kaj umetniške ali ustvarjalne žilice, se boste v naslednjih dneh predano prepustili ustvarjanju.

Prijetno idilo lahko zmoti neobzirna, neosebna in groba komunikacija, ko se bo Luna popoldne povezala z Merkurjem v težaven aspekt. Nepremišljeno, hladno in neosebno izrečene besede (Merkur je v spontanem, a čustveno distanciranem Vodnarju), tudi če so resnične, lahko odprejo čustvene rane ali povzročijo nove. Premislimo, preden kaj rečemo. Z neprijetno resnico se lažje  soočimo, če je sporočena obzirno.  Zdaj je Merkur že v območju retrogradnost. Informacije ali razgovori, ki se odpirajo v tem času, bodo ponovno aktualni v času njegovega retrogradnega in potem direktnega pomikanja po območju sence.

Sobotno jutro in še naslednja dva dneva bodo že v energijah dinamičnih Dvojčkov. 

Dinamični kvadrat impulzivnega Marsa in velikopoteznega Jupitra v spontanem Vodnarju poganja naše želje, načrte in pričakovanja preko vseh meja. Optimizem in navdušenje nas navdajata s prepričanjem, da je vse mogoče. Kako zelo so nam ti občutki potrebni po dolgem obdobju omejitev, strahu in negotovosti!

Ob harmoničnih aspektih Lune s Soncem in Saturnom, ki se bosta združila v noči na nedeljo, bomo vendarle ohranili občutek za pravo mero. Sposobni bomo prepoznati, kaj je realno in dosegljivo. Pustimo idejam in vizijam prosto pot, a pri tem ohranimo trezno presojo.  S Soncem in Saturnom so naši cilji jasno definirani. Z močno voljo in trdim delom smo na dobri poti smo, da uresničimo svoje  ambicije.

Presežek fizične energije lahko sprostimo s športno aktivnostjo ali z gibanjem na prostem.

Večer bodo obarvale nežne ljubezenske vibracije Venere in Neptuna.

Soboto in nedeljo, ko bo Luna v dinamičnem, zvedavem znamenju Dvojčkov, se bomo ukvarjali z intelektualnimi aktivnostmi, kot so branje, iskanje informacij ali učenje.

Živahna komunikacija, izmenjava mnenj in idej, pogovori s prijatelji bodo še vedno potekali pretežno na daljavo. Ne čakajte na klic, natipkajte številko in nekomu polepšajte dan.

Lep, dinamičen in optimističen vikend vam želim.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več