PONEDELJEK 25. JANUAR

Fotografije: Star Walk: Sonce in Merkur z ozvezdjem Kozorog (Capricornus)

Astrološko najpomembnejši dogodek današnjega dneva je eksaktni kvadrat vizionarskega Neptuna, ki v nas prebuja sanje o prihodnosti, a tudi nerealni idealizem in prazne iluzije, z osjo Lunih vozlov. Živimo v obdobju popolne nejasnosti in negotovosti. Kaj je resnično in kaj le utvara, privid? Na ta vprašanja trenutno nimamo odgovorov, nanje bomo morali še počakati.

Sonce bo ob 7.32 uri vzšlo na 5.° Vodnarja, zašlo bo ob 16:57 uri.

Luna bo oblikovala zadnji aspekt v znamenju Dvojčkov kmalu po 8.00 uri, zatem bo ves dan v praznem teku do vstopa v svoje znamenje Raka po 19.00 uri. Čeprav bo atmosfera dneva obarvana z živahno nemirno energijo, pa v času Luninega praznega teka nimamo energije, da bi se lotili pomembnih novih projektov.

Z optimizmom in velikodušnostjo začenjamo dan, saj se bo Luna še pred sončnim vzhodom neharmonično povezala z velikopoteznim Jupitrom. Načrtujemo na veliko in se ne ukvarjamo z na videz nepomembnimi podrobnostmi.  V dneh, kakršen je današnji, je težko ohraniti občutek za pravo mero. Občutkov vznesenega optimizma si ne pustimo pokvariti z omejitvami, ki nam jih narekujejo trenutne okoliščine.

Kmalu po sončnem vzhodu bo Luna oblikovala harmonični trigon z Merkurjem, vladarjem znamenja Dvojčkov, ki simbolizira komunikacijo, naše ideje in način razmišljanja. Z Merkurjem v znamenju Vodnarja se ideje pojavljajo spontano. Nenadoma, kot strela z jasnega nas prešinejo spoznanja in stvari vidimo v povsem drugi luči. Nenavadne zamisli, ki nas premikajo preko meja običajnega (»out of the box«), bomo znali jasno in z navdušenjem predstaviti drugim.

Če drugi ne bodo sledili našemu navdušenju, bi se lahko odzvali pretirano čustveno in impulzivno. Dopoldanski čas bo obarvan s prepletom nepotrpežljive marsovske energije in intenzivnih strastnih plutonskih vibracij, ki bosta dodobra preizkušali našo sposobnost obvladovanja. Občutljivi in nepotrpežljivi se bomo odzivali silovito, če bi se nam zdelo, da smo izzvani.

S spiritualno energijo Sonca in Kirona se prebujamo v neko novo zavedanje o sebi. Kdo smo? Kaj v resnici želimo? Kakšen je smisel našega bivanja?  Sonce se na svoji poti skozi znamenje svobodomiselnega Vodnarja približuje eksaktnemu kvadratu z Uranom, planetom prebujanja in osvobajanja, zato v sebi čutimo nemir in vznemirjenje. Zavedamo se, da se nekaj v nas spreminja.

Astrološko najpomembnejši dogodek današnjega dneva je eksaktni kvadrat vizionarskega Neptuna, ki v nas prebuja sanje o prihodnosti, a tudi nerealni idealizem in prazne iluzije, z osjo Lunih vozlov.

S severnim Luninim vozlom v radovednih Dvojčkih se porajajo dvomi in ves čas iščemo nove informacije, ki bi potrdili naša prepričanja. Z neharmoničnim vplivom Neptuna resničnosti ne moremo jasno prepoznati. Južni Lunin vozel je v znamenju Strelca, kjer so na preizkušnji vsa naša dosedanja vedenja, spoznanja in prepričanja. Živimo v obdobju popolne nejasnosti in negotovosti. Kaj je resnično in kaj le utvara, privid? Na ta vprašanja trenutno nimamo odgovorov, nanje bomo morali še počakati.

S temi občutki bomo preživeli popoldne do vstopa Lune v čustveno znamenje Raka in naslednja dva dneva bo naša pozornost usmerjena v družinske vrednote in skrb za bližnje.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več