PONEDELJEK 18. JANUAR

Fotografije: google.com

Energijo meseca januarja, ne le današnjega dneva, premočno barva kvadrat Jupitra in Urana, ki se je dovršil v zadnjih minutah preteklega dneva, in skorajšnja združitev Marsa in Urana v znamenju Bika, ki je že aktivna, in bo kulminirala v sredo.

Sonce bo vzšlo ob 7.38 uri na 28.° Kozoroga in zašlo ob 16:47 uri (vir: timeanddate.com). Dnevi so vse daljši, današnji bo v znamenju števila 9, saj bo dolžina dneva 9 ur in 9 minut.

Proti jutru je Luna oblikovala zadnji aspekt, harmonični sekstil s Soncem, preden se bo zjutraj, kmalu po sončnem vzhodu, premaknila v dinamično znamenje Ovna. Neaktivno obdobje Lune v praznem teku bo zato kratko in večinoma ga bomo prespali.

Ko bo Luna kmalu po 8. uri vstopila v dinamično znamenje Ovna, bomo aktivni in pripravljeni, da se lotimo dela in opravimo, kar je treba.

Energijo meseca januarja, ne le današnjega dneva, premočno barva kvadrat Jupitra in Urana, ki se je dovršil v zadnjih minutah preteklega dneva, in skorajšnja združitev Marsa in Urana v znamenju Bika, ki je že aktivna, in bo kulminirala v sredo. Ob njuni združitvi se bo sprostila zadrževana napetost, nakopičena v zadnjih tednih in mesecih, in izbruhnila s silovito močjo, ki jo bo sprožil še prehod Lune v četrtek. 

Dopoldne bo zaznamoval težavni polkvadrat Merkurja in Lune, ki se oba nahajata v impulzivnih znamenjih, zato se bomo v komunikaciji nestrpni in nepotrpežljivi, prepričani v svoj prav in povsem gluhi za mnenje in argumente sogovornika. Goreče bomo izražali svoje prepričanje, in svojo »resnico«, ki je praviloma le izraz našega osebnega prepričanja. Težko se bomo brzdali in (pre)hitro lahko izrečemo stvari, ki bi jih pozneje obžalovali.

Zavedam se, da je lažje zapisati, kot se dejansko ravnati po nasvetu (sama nisem pri tem nobena izjema), in vendar: dopoldne ne sprejemajmo zaključkov na hitro, preverimo dejstva in si vzemimo čas za razmislek,  šele potem reagirajmo.

Bolj ko se bomo bližali popoldnevu, bolj bomo umirjeni, saj se bo Luna na začetnih stopinjah Ovna harmonično povezala s stabilno, praktično energijo Saturna. Bolj bomo potrpežljivi in tudi bolj zadržani ali vsaj obvladani. Ob podpori Saturna in pozneje še Jupitra se lahko pogumno in z optimizmom lotimo še tako ambicioznih načrtov. Vodnarska energija nas spodbuja, da pustimo preteklo dogajanje za sabo in da se lotimo nečesa novega, kjer bomo lahko izrazili svojo individualnost in neodvisnost.    

Konjunkcija Lune s Kironom v poznem popoldnevu lahko naplavi nezaceljene rane in nepredelane čustvene bolečine, to pa je priložnost, da jih vidimo v drugačni luči. Da sprejmemo del sebe, ki ga zavračamo in zato projiciramo navzven ter te »napake« pripisujemo drugim. Energija Kirona je predvsem zdravilna energija, zato je to priložnost, da se sprejmemo ranjene dele sebe in ta spoznanja ponotranjimo.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več