TOREK, 19. JANUAR – Sonce v svobodomiselnem Vodnarju

Fotografije: google.com

Kar 6 planetov v fiksnih znamenjih odraža trenutno stanje v družbi in v nas samih. Trdna stališča in prepričanja, pa malo pripravljenosti, da bi stvari videli z različnih zornih kotov nas zadržujejo v pat poziciji. Premalo smo prilagodljivi in nepopustljivo vztrajamo pri svojem, čeprav se že jasno kaže, da bomo morali sprejeti določene spremembe. Bolj kot se bomo temu upirali, težji bo za nas ta proces.

Sonce bo vzšlo ob 7.37 uri,  na anaretični 29.° Kozoroga  in zašlo bo ob 16.48 uri. Pozno zvečer bo vstopilo v fiksno znamenje Vodnarja, svobodomiselno, intelektualno in vizionarsko znamenje, ki si prizadeva za socialno pravičnost in humanitarne cilje.

Luna se bo ves dan pomikala po znamenju impulzivnega dinamičnega Ovna, zato bomo težko mirovali. Pogled je usmerjen v prihodnost, poguma, da se lotimo nečesa novega, nam ne bo manjkalo. Kvečjemu potrpljenja in skrbnega načrtovanja.

Ves dan in še v prihodnjih dneh nas bo spremljala težavna napetost. Energija naprednih idej in reform, ki se gradi že vse od velike združitve Jupitra in Saturna prav na začetku Vodnarja, se stopnjuje z vsakim planetarnim vstopom v Vodnarja. Od danes, ko se jim bo pridružilo še Sonce, bodo 4 planeti v Vodnarju zoperstavljeni Uranu in Marsu v fiksnem Biku, braniku »statusa quo« za vsako ceno.

Kar 6 planetov v fiksnih znamenjih odraža trenutno stanje v družbi in v nas samih. Trdna stališča in prepričanja, pa malo pripravljenosti, da bi stvari videli z različnih zornih kotov nas zadržujejo v pat poziciji. Premalo smo prilagodljivi in nepopustljivo vztrajamo pri svojem, čeprav se že jasno kaže, da bomo morali  sprejeti določene spremembe. Bolj kot se bomo temu upirali, težji bo za nas ta proces.

Neharmonična povezava obeh ženskih energij, praktične in zadržano konservativne Venere iz Kozoroga z impulzivno, nestrpno Luno v Ovnu, ki se ukvarja s sabo in svojimi potrebami in se pri tem ne meni za potrebe drugih, ne obeta harmonije v ljubezni in odnosih na sploh.  

Nesoglasja bi sicer lahko presegli s pogovorom, ko bo Luna ujela harmonične vibracije Merkurja sredi dopoldneva, a sta oba v znamenjih, ki se ne menita preveč za čustveno plat sobivanja. Bolj nas bodo zanimale nove zanimive ideje, ki bi jim bili pripravljeni slediti brez zadržkov, spontano in z navdušenjem. Po dolgem času pasivnosti si želimo delovanja, aktivnosti, premikov in sprememb.

V času, ko bo Sonce vstopilo v progresivno humanistično znamenje Vodnarja, se bo Luna harmonično ujela z osjo Luninih vozlov, ki jih hkrati kvadrira idealistični Neptun iz svojega znamenja. Vizije o prihodnosti so zdaj preveč idealizirane, prežete z velikimi idejami in streznitev bo za marsikoga pomenila razočaranje.  V angleškem jeziku obstaja izraz »disillusionment«, ki opisuje razočaranje, ko spoznamo, da se realnost razlikuje od naših idealističnih pričakovanj, oz. ko se soočimo z lastnimi iluzijami.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več