SREDA, 20. JANUAR – Eksplozivna združitev Marsa in Urana

Fotografije: Star Map: Knjunkcija Marsa in Urana ob prvem Luninem krajcu

Astrološki dogodek dneva je združitev Marsa in Urana na 6.44 Bika, na stopinji, kjer se je pred tednom dni Uran, planet svobode, uporništva in nenadnih preobratov, obrnil v direktno smer.

Dnevi se vztrajno daljšajo in današnji bo dobri dve minuti daljši od včerajšnjega dne. Sonce bo vzšlo ob 7:36 uri in zašlo ob 16:50 uri. Sonce danes vzide na 0°25' Vodnarja, skoraj do minute natančno na stopinji, kjer sta se na dan ekvinokcija združila Jupiter in Saturn v veliko konjunkcijo (začetek njunega 20 – letnega ciklusa). S tem bo dodalo potrebno energijo za začetek procesov, ki vodijo v spremembe, kot jih narekujejo potrebe sedanjega trenutka.

Luna bo večino dneva v impulzivnem, neučakanem Ovnu, bo pa od sredine dopoldneva, ko bo sestavila zadnji aspekt s transformativnim Plutonom in pred vstopom v stabilno plodno znamenje Bika ob 19:55 uri, v praznem teku.

Čas pred vstopom Lune v novo znamenje je bolj namenjen zaključevanju in opuščanju starega preden naredimo naslednje korake, kot začenjanju nečesa novega.

Intenzivna in globoka čustva lahko privrejo na površje. Globoke zamere, prikrito ljubosumje in sovraštvo ali zatajene strasti lahko z impulzivno Luno v Ovnu silovito izbruhnejo. 

Astrološki dogodek dneva je prav gotovo združitev Marsa in Urana na 6.44 Bika, na stopinji, kjer se je pred tednom dni Uran, planet svobode, uporništva in nenadnih preobratov, obrnil v direktno smer.  V kombinaciji z Marsom se bo nenadoma sprostila velika količina zadrževane in blokirane energije, napetosti, ki se je gradila in stopnjevala ob retrogradnem Marsu in njegovih težavnih aspektih s Saturnom, Plutonom in Jupitrom v preteklih 6 mesecih. Z neharmoničnim vplivom Jupitra, ki neizbežno vodi v pretiravanje, bo eksplozivna kombinacija Urana in Marsa dobila tektonske razsežnosti in se sprožila v nepredvidljive in neobvladljive izbruhe, ki jim bomo v prihodnjih nekaj dneh lahko priča na vseh nivojih (nepredvidljivi naravni dogodki, družbeno dogajanje, nesreče, čustveni izbruhi na individualnem nivoju). Težko se bomo obvladovali in pozabili bomo na previdnost, zato je v teh energijah nevarnost nesreč zelo velika.

Posebej bodite previdni, če imate planet ali pomembno točko horoskopa med 5° in 10° fiksnih znamenj (Bik, Lev, Škorpijon, Vodnar).

Danes se bo dovršil težavni polkvadrat Saturna in Neptuna, ki nas že nekaj časa sooča s trdo realnostjo. Vizije, ki smo jih gradili na idealih, se bodo pokazale v pravi luči in nenadoma bomo spoznali, da so le iluzije in privid.

Ob neharmonični povezavi Neptuna lahko izgubimo fokus. Stvari, ki jih počnemo rutinsko in iz navade (Saturn)  izgubljajo smisel. Namesto, da bi jih razumsko ovrednotili, se jim ob neharmoničnem vplivu Neptuna izogibamo, izmikamo se sprejemanju odgovornosti in upamo, da se bodo nekako uredile same od sebe.

Zvečer se bo Luna premaknila v znamenje svoje egzaltacije, plodnega Bika in projekti, seme, ki ga zasejemo v tem obdobju, bodo padli na plodna tla. Rastoča Luna se približuje v prvi krajec, ki se bo dovršil ob 22.01 uri – pomemben podatek za vse, ki svoj življenjski slog in prehranjevanje uravnate po Luninih menah.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več