ČETRTEK, 10. DECEMBER

Fotografije: StarWalk - Ozvezdje Pav (Pavo)

Jupitrov dan nas vabi k učenju in širjenju obzorij. Čas pred sončnim mrkom, zelo pomembnim znanilcem prihodnjih trendov, namenimo notranjemu čiščenju in osvobajanju. Osvobodimo se oklepa preživetih idej. Odprimo se za nov svet, ki se poraja. Za nove ideje in vizije.

Sonce bo vzšlo ob 7.40 uri na 18.° Strelca, zašlo bo ob 16:11 uri. Luna se bo še ves dan pomikala po  znamenju Tehtnice in obeta še en prijeten dan, ki ga bomo želeli preživeti v druženju in prijetnem sožitju z drugimi. Svetili (Luna in Sonce) se bosta kmalu po sončnem vzhodu povezali v harmonični sekstil, aspekt sodelovanja in notranje usklajenosti.

Prijetno vzdušje zgodnjega jutra lahko zmoti težavna povezava Lune z energičnim Marsom.  Čustveno bomo občutljivi, zato nas  grobo, surovo in vse prej kot obzirno ravnanje ljudi, s katerimi bomo danes v stiku, lahko vrže iz tira, posebej še, ker bomo zaradi vpliva Neptuna subtilno in morda pretirano zaznavali čustva ljudi okrog sebe.  

Kakršno koli kreativno ustvarjanje nas bo danes prijetno zaposlilo in presežek potentne ustvarjalne  energije bomo tako usmerili na najboljši možen način. V teh okoliščinah seveda predvsem v krogu svojih najbližjih. V odnosih z drugimi pa le pazimo, da po nepotrebnem ne ustvarimo napetosti ali se celo zapletemo v nepotrebne konflikte, saj bi to načelo našo današnjo primarno potrebo po skladnosti in umirjenosti.

Presežek energije lahko usmerimo tudi v intelektualno delo. Bolje bo, da več beremo in pišemo in manj govorimo. Pod vplivom Jupitra bomo preveč gostobesedni in tudi premalo obzirni v komunikaciji. Besed ne moremo vzeti nazaj. Lažje bomo kasneje omilili napisano besedilo, če bi se nam v navalu vseh mogočih idej zapisalo tudi kaj neprijetnega in nepotrebnega.  

Strastna škorpijonska Venera se bo v zgodnjem popoldnevu ujela z vladarjem znamenja, skrivnostnim intenzivnim Plutonom in v zraku bo lebdelo erotično pričakovanje, ki lahko popoldne in proti večeru preraste v čustveno dramo ljubosumja in zamer.

Jupitrov dan nas vabi k učenju in širjenju obzorij. Čas pred sončnim mrkom, zelo pomembnim znanilcem prihodnjih trendov, namenimo notranjemu čiščenju in osvobajanju. Osvobodimo se oklepa preživetih idej, odprimo se za nov svet, ki se poraja. Za nove ideje in vizije.


Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več